Despre

InIm Institute

InIm Institute este o organizație care organizează evenimente și creează studii și programe și cursuri pentru profesori, benefice pentru sistemul educațional actual. Conștientizarea nevoii sănătății și a rezilienței emoționale reprezintă prioritatea organizației, fapt pentru care au fost create și puse la dispoziția cadrelor didactice resurse acreditate și gratuite, prin care fiecare profesor să descopere propria stare de bine în sala de clasă și nu numai. 


Secolul XXI a adus noi provocări, atât în viața de zi cu zi, cât și în educație. Nivelul de stres a crescut semnificativ, iar schimbarea devine o necesitate. 

Conform ultimelor studii internaționale, profesorii, alături de doctori și asistente medicale fac parte din categoria profesională cu cel mai ridicat nivel de stres la locul de muncă. Pandemia a adăugat o presiune în plus, pe un sistem deja greu încercat.
Dinamica actuală face ca reformarea sistemului educațional să reprezinte o reală necesitate, fapt ce reflectă și prioritatea noastră, care se răsfrânge în deciziile și acțiunile luate la nivelul Institutului.
Impact național în rândul cadrelor didactice

1.860 profesori

Începând cu anul 2019 au fost susținute primele cursuri pentru profesorii care își doreau să facă o schimbare în educație. Pe parcursul anilor ce au urmat, numărul solicitărilor din partea cadrelor didactice a crescut, ceea ce a dus ca, până în prezent, programul Profesori Fericiți pentru România să fie ținut în peste 17 județe din întreaga țară.
Impact național în rândul elevilor

46.500

Fiecare profesor care a urmat cursurile programului Profesori Fericiți pentru România a resușit să aducă starea de bine în sala de clasă. Cunoștințele dobândite, odată puse în practică, au dus la creșterea rezilienței emoționale. Predarea cu empatie a devenit regula de aur a cadrelor didactice care au observat, totodată, și o îmbunătățire a rezultatelor academice ale elevilor.
despre noi impact in randul elevilor
VIZIUNEA INIM INSTITUTE
Scopul nostru este să construim o comunitate, într-un spațiu multidimensional, unde Profesorii Buni și elevii lor să simtă că aparțin. Împreună, extindem calitățile minții, sufletului și ale inimii, care să ne permită progresul dezvoltării personale și interpersonale.
MISIUNEA INIM INSTITUTE
Misiunea InIm Institute constă în susținerea și dezvoltarea Profesorilor Buni și a profesioniștilor în educația din România și Europa de Est. Prin intermediul cercetărilor și a studiilor elaborate până în prezent, creăm programe și cursuri de formare, în acord cu schimbările educaționale și sociale progresive și interdependente. Dinamica presupune asumare și adaptare, axate în totalitate pe dorințele și nevoile identificate la nivel național și european. Fiind subliniată tot mai frecvent necesitatea reducerii nivelului de stres, InIm Institute creează, experimentează, testează și adoptă structurile de predare axate pe dezvoltarea inteligenței emoționale, înțelepciunii, solidarității și rezilienței. 
Valorile noastre:
  • Compasiune
  • Echitate
  • Respect față de diversitate
  • Solidaritate
  • Incluziune (InIm = Învățăm Împreună)

POVESTEA NOASTRĂ

În februarie 2019, Fundația Transylvania College a lansat programul Profesori fericiți pentru România. Acesta are la baza cartea „The Teacher Within, A Mindful Journey Toward Well-Being For Teachers In The 21st Century.”, scrisă de Simona Baciu și Susan Shapiro, prin care cele două autoare și-au propus să sintetizeze descoperirile din domeniul educației, astfel încât să ajute profesorii să își dezvolte starea de bine în relația cu sinele, precum și cu cei din jur. Ca urmare a lansării programului, patruzeci de directori de școli și inspectori din județul Mureș, au fost invitați la o prezentare care a avut ca scop sublinierea importanței și urgenței prioritizării stării de bine a profesorilor ca factor decisiv în implicarea și rezultatele academice ale elevilor. Am evidențiat necesitatea introducerii programelor de dezvoltare socio-emoțională și comportamentală pentru profesori și am propus un program de training, pe termen lung, care să susțină și să ghideze profesorii în a descoperi soluții pentru gestionarea provocărilor zilnice.

 

Până la finalul anului 2021, programele noastre de training au fost livrate în 15 județe, la un total de 1000 de profesori absolvenți, care au un impact direct asupra a 25.000 elevi.
Toate inițiativele noastre se bucurau de un succes neașteptat, ceea ce ne-a dat de înțeles că nevoia era mai mare decât am estimat inițial așadar ne-am decis să evaluăm starea de bine a profesorilor români pentru a putea crea proiecte țintite pe nevoile reale ale acestora. Puține studii există în România care să analizeze starea de bine a profesorilor și efectele acesteia asupra practicilor de predare și rezultatelor academice ale elevilor. În parteneriat cu Dr. Gilda Scarfe, fondator Positive Ed, UK am evaluat și investigat nivelul actual al stării de bine a profesorilor la nivel național cu ajutorul instrumentului „Teacher Flourishing Evaluation” care aparține Centrului de Prosperitate din cadrul Universității Harvard. Vezi rezultatele Studiul național Starea de bine a profesorului, aici

 

În 2022, un grup de psihologi și traineri, precum și o echipă din Statele Unite ale Americii, s-au alăturat InIm Institute.
Împreună, ne propunem să oferim programe și cursuri de formare inovative și exhaustive, necesare unei relații eficiente, stabile, durabile între profesori și elevi!

Vreau să ajut

INIM - Icons site - Profesor-small
Nevoile profesorilor

Fiecare cadru didactic are nevoie de susținere emoțională, pentru a putea gestiona cât mai eficient momentele dificile care apar în sala de clasă.

Nevoile elevilor

Rezultatele academice ale elevilor sunt în strânsă legătură cu sănătatea emoțională și starea de bine a elevilor. În acest context, implicarea profesorului este esențial pentru a dirija parcursul fiecărui elev spre sănătatea emoțională și performanțele școlare.

INIM - Icons site - Educatie-small
Mediul educațional actual

Instabilitatea regăsită la nivelul sistemului educațional național poate avea efecte negative pe termen scurt sau lung. Implicarea noastră poate fi una dintre soluțiile pentru formarea unor generații de profesori și elevi deschiși spre necunoscut și dornici de a descoperi noi oportunități de dezvoltare.

Non-profit

Fiecare donație făcută susține programele, cursurile și materialele pe care le punem la dispoziția cadrelor didactice, din dorința de a face schimbarea necesară în educație.