Săptămâna Sănătății Emoționale

Săptămâna Sănătății Emoționale

Săptămâna Sănătății Emoționale este evenimentul național care aduce în prim-plan sănătatea socio-emoțională în școli, rolul și impactul acesteia în educație pentru dezvoltarea armonioasă a elevilor. Organizat de InIm Institute, evenimentul creează o mișcare de conștientizare a nevoii stării de bine în școli. Săptămâna Sănătății Emoționale, aflată la a treia ediție, va avea loc în perioada 6 și 9 iunie 2023 și se desfășoară sub sloganul „Împreună pentru starea de bine”. 

Fiecare an are o temă care este aleasă în funcție de nevoile și trendurile actuale din educație. Tema din 2023, „Let’s Connect”, a fost aleasă pentru a conștientiza importanța sentimentului de apartenență, care susține starea de bine și sănătatea socio-emoțională în clase și școli. Atunci când elevii învață într-un mediu sigur, fizic și emoțional, se dezvoltă sentimentul de apartenență care creează cadrul de învățare  necesar dezvoltării rezilienței emoționale și obținerii performanțelor școlare.

Prin acest program anual, lansăm un îndemn la acțiune pentru toți profesorii din fiecare școală, să aducă motivația și bucuria învățării în sala de clasă. Cele 4 provocări din Săptămâna Sănătății Emoționale sunt o propunere pentru a crea cadrul unei experiențe de învățare și autocunoaștere pentru copii și elevi.

 • Marți – Verde pentru Starea de Bine – ne conectăm cu noi înșine și colegii noștri, prin bucuria de a purta verde
 • Miercuri – Muzică și Sunete pentru Starea de Bine – ne conectăm cu noi înșine și colegii noștri într-o lume a sunetelor – ascultă sau creează muzica, fă mișcare
 • Joi – Recunoștință pentru Starea de Bine – ne conectăm cu noi înșine și colegii noștri prin mesaje și gesturi care contează
 • Vineri – Armonie și Bunătate pentru Starea de Bine – ne conectăm cu noi înșine și colegii noștri într-o zi a bucuriei, când sărbătorim starea de bine prin toate simțurile noastre

 

Și anul acesta ne propunem să premiem profesorii și elevii implicați! Pentru a participa la concurs, este necesară alegerea uneia dintre categoriile de mai jos pentru care se dorește înscrierea și realizarea activității în oricare dintre zilele 6-9 mai 2023. Activitatea selectată pentru participarea la concurs de către profesori echivalează realizarea unei provocări. 

 1. Scriere creativă – Poezia/povestea stării de bine
 2. Muzică – Cântecul stării de bine
 3. Dans – Mișcare pentru stării de bine
 4. Pictură sau colaj – Tabloul/Colajul stării de bine
 5. Experiment creativ – Orice alt mod de reprezentare a stării de bine

 

În cadrul acestei ediții, vor fi premiate 5 clase participante cu:

 1. Postarea fotografiilor și a videoclipurilor în grupul de Facebook Săptămâna Sănătății Emoționale.
 2. Persoanele care nu au cont de Facebook, pot trimite videoclipurile și fotografiile la adresa de email la adresa office@iniminstitute.com, specificând categoria la care doresc să se înscriere și numele școlii. Ulterior, vor completa formularul de înscriere, menționând la rubrica „Nume pagină de Facebook”, faptul că fotografiile și videoclipurile au fost trimise pe email.
 3. Înscrierea participanților prin completarea formularului următor: https://forms.gle/6Bpj3hZnwma4dmmu7.
 4. Odată cu trimiterea fotografiilor și a videoclipurilor, participanții sunt de acord ca resursele foto/video să fie integrate în Expoziția Virtuală ce va fi creată pe site-ul oficial InIm Institute.

Pe lângă acestea, am pregătit și alte evenimente, dintre care o serie de invitați care ne vor împărtăși cunoștințele, experiențele și părerile lor despre importanța introducerii și dezvoltării programelor de sănătate socio-emoțională în școli.

8 Comments
 • Mariana Groza
  Posted at 13:20h, 08 mai Răspunde

  Doresc să particip împreună cu elevii mei la secțiunea 3 – Dans, mișcarea stării de bine. Mulțumesc!

 • Simona PITICARIU
  Posted at 20:07h, 08 mai Răspunde

  Particip

 • Daniela Man
  Posted at 06:45h, 09 mai Răspunde

  Doresc sa particip la proiect!

 • Alexandra Corbeanu
  Posted at 08:01h, 09 mai Răspunde

  Bună ziua! Nu îmi apare link- ul pentru înscriere.

  • iniminst
   Posted at 06:06h, 10 mai Răspunde

   Bună ziua! Link-ul de înscriere poate fi accesat aici: https://forms.gle/tAZNzQHzJ9Kmd3d37 . Completarea acestuia va fi disponibilă după începerea evenimentului. Vă rugăm să citiți cu atenție informațiile referitoare la înscrierea în concurs. Mulțumim!

 • Iacob Otilia Mihaela
  Posted at 11:47h, 12 mai Răspunde

  Particip

 • Iordache Iordache
  Posted at 13:30h, 12 mai Răspunde

  Aștept cu nerăbdare!

 • PETROVAI DELIA
  Posted at 17:43h, 22 mai Răspunde

  Doresc sa particip la proiect.

Scrie un mesaj